Blog > Komentarze do wpisu

Pasta do kanapek z cukinii

Przepis na tą pastę zobaczyłam u Doroty i już następnego dnia zrobiłam. Mąż stwierdził, że smakuje jak bigos na zimno, tylko boczku brakuje ;)

Najbardziej smakowała nam nie z chlebem, a z waflami ryżowymi i grzankami. Takie chrupiące dodatki bardzo dobrze się sprawdziły.

 

 pasta do kanapek z cukinii

 

Składniki:

  • 1 średnia cukinia (u mnie żółta)
  • 3 średnie cebule
  • mały kawałek ostrej papryczki
  • duża łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
  • olej lub oliwa do smażenia


Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Cukinię zetrzeć na dużych oczkach (jeśli jest młoda, to nie trzeba obierać, ani usuwać nasionek), dodać do cebuli razem z posiekaną papryczką i dusić mieszając, aż sok odparuje, a warzywa będą miękkie. Dodać koncentrat, cukier, sól i pieprz i jeszcze chwilę podgrzewać. Podawać po ostudzeniu, chociaż na ciepło też jest dobra.

 

 



piątek, 05 września 2014, edyta_rosner
Tagi: cukinia
Print
Komentarze
2014/09/05 15:03:02
haha bigos - niezłe podsumowanie :)
-
2014/09/05 17:18:41
No to teraz nie wiem czy dobra, czy też nie :)
-
Gość: Asia, *.dynamic.chello.pl
2014/09/05 21:19:36
a papryczkę w którym momencie trzeba dodać? z cukinią?
-
2014/09/06 00:05:47
Asiu tak, papryczkę należy dodać razem z cukinią. Dziękuję za zwrócenie uwagi, przepis już poprawiłam :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Users Durszlak.pl Smaczneblogi.pl

W GÓRĘ ↑