Blog > Komentarze do wpisu

Zrazy wo這we zawijane

Moje pierwsze takie rolady. Robi豉m ju wiele rodzaj闚 rolad, ale nigdy z mi瘰a wo這wego. Bardzo smakowa造 mi te kt鏎e robi moja te軼iowa, wi璚 do niej uda豉m si po instrukcje. Konsultacja odby豉 si telefonicznie, po czym zabra豉m si do roboty. Okaza這 si, 瞠 nie takie te rolady straszne jak je malowa豉m, bo da造 si 豉dnie zrolowa, potem obsma篡 i tak dobrze si udusi造, 瞠 rozp造wa造 si w ustach. I "w豉郾ie o takie mi chodzi這" jak mawia m鎩 synek :] Dla mnie - rolady idealne.

Co prawda tydzie z akcj Gotujemy po polsku II pod patronatem serwisu zPierwszegoT這czenia ju si sko鎍zy, ale za zgod Andrzeja ten przepis jeszcze do niej do陰czam.
Ostatnio z niczym nie nad捫am i wyrobi si nie mog...


Sk豉dniki [na 4 rolady]:
- 4 plastry mi瘰a wo這wego [u mnie pol璠wica]
- 2 造磬i musztardy
- 1 niedu篡 kawa貫k cienkiej kie豚asy [np. rzeszowskiej]
- 50 g szynki w璠zonej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 1 og鏎ek kiszony
- przyprawa typu vegeta
- s鏊, pieprz

- 2 造磬i m彗i
- s這dka papryka w proszku

Mi瘰o rozbi cienko, posmarowa musztard, posypa sol i pieprzem. Na ka盥ym kawa趾u mi瘰a roz這篡 pokrojon w cieniutkie plasterki marchewk, potem posypa pokrojon w kostk kie豚as, szynk i plasterkami og鏎ka. Ob這篡 pokrojon w pi鏎ka cebul, posypa veget. Zwin望 rolady, ka盥 zwi您a bawe軟ian nici tak, 瞠by farsz nie wypada ze 鈔odka.

W rondlu rozgrza olej, w這篡 rolady i obsma篡 z ka盥ej strony. Nast瘼nie podla niewielk ilo軼i wody, przykry i dusi oko這 1 godziny [w tym czasie odwraca rolady i dolewa wody je郵i b璠zie za ma這].
Kiedy mi瘰o b璠zie ju mi瘯kie, rolady wyj望 i od這篡 na bok. Dwie 造磬i m彗i wymieszanymi z niewielk ilo軼i zimnej wody, wla do pozosta貫go z duszenia sosu, wymiesza. Doprawi papryk w proszku. W這篡 do sosu rolady, zagotowa.



pi徠ek, 13 listopada 2009, edysia79
Print
Komentarze
2009/11/13 23:15:35
ja tez niedawno robilam rolady. Ja robie je inaczej, ale moze kiedys wyprobuje Twoj przepis
-
2009/11/13 23:43:50
Iwonko wypr鏏uj, polecam :]
-
2009/11/14 07:40:58
Chocia jestem 鈍ie穎 po 郾iadaniu to my郵, 瞠 jeszcze bym znalaz miejsce na kilka takich apetycznych zawini徠ek;-)
-
2009/11/14 08:43:41
Jak pysznie wygl康aj! Robi r騜ne rolady, jednak z wo這winy s najsmaczniejsze :)
-
2009/11/14 09:05:41
Pi瘯ne, kszta速ne zrazy :) Bardzo lubimy :))
-
2009/11/17 11:28:44
oj, te zrazy mnei kusz ju od d逝窺zego czasu :)
ale nie wiem czy dam rad?
Czy mi si farsz utrzyma w 鈔odku ....
-
2009/11/18 09:49:51
Froginthefogg na pewno dasz rad, one tylko wygl康aj na skomplikowane.
Je郵i dobrze owiniesz roladki nitk, brzegi te, farsz na pewno nie wyp造nie.
Trzymam kciuki :]
-
2009/11/27 18:36:52
Pieknie wygl康aj. :-) Perfekcyjnie!! :-))
-
Go嗆: enasp, srsz.vlan43.nemes.lubman.net.pl
2010/02/01 16:07:49
Witam, a ja mam pytanie o te plastry mi瘰a -jakiej maj by grubo軼i? ok. 1 cm? Ciekawe ile te wa篡造 i z jakiego mi瘰a (w sensie cz窷ci)? Dzi瘯i za odpowied
-
2010/02/01 22:36:38
Enasp u篡豉m pol璠wicy wo這wej, mo瞠 by pieczeniowe. Plastry mi瘰a przed rozbiciem mia造 1-1,5 cm, a waga tych 4 plastr闚 to oko這 800 g.
-
Go嗆: Iwona, 148.81.254.9*
2010/09/06 11:47:40
Zrobi豉m 這patki wo這wej. Wysz造 kruche i pyszne. Dzi瘯uj za fajny przepis.
-
Go嗆: Ela, 89-74-224-103.dynamic.chello.pl
2011/11/05 14:46:20
Vegeta - 貫e. W kuchni domowej nie ma sensu faszerowa si konserwantami i chemicznymi uszlachetniaczami.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Users Top Blogi Durszlak.pl Smaczneblogi.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepis闚