Blog > Komentarze do wpisu

Zupa zabielana

Warzywna, lekka i bardzo letnia zupa. Zawsze o tej porze roku pojawia się na naszym stole. Skoro tak jest, to nie mogę tego przepisu nie dodać do akcji Letni Festiwal Zupy.

Składniki:
- 1 mały kalafior
- 3 marchewki
- garść fasolki szparagowej
- 1 pietruszka
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka mąki
- koperek
- sól

Marchewki i pietruszki obrać, pokroić w cienkie półplasterki, strączki fasolki pokroić na trzy części, kalafior podzielić na różyczki.

W osolonym wrzątku podgotować przez 10 minut fasolkę, potem dodać resztę warzyw i gotować jeszcze 15-20 minut.

Jogurt wymieszać z mąką, dodać do zupy, doprowadzić do wrzenia, zestawić, przyprawić do smaku, posypać siekanym koperkiem.

piątek, 31 lipca 2009, edysia79
Print
Komentarze
2009/07/31 10:33:10
Całe wieki nie jadłam takiej zupy :) U nas zupy, to tylko ja jadam i nie mam dla kogo gotować :(
-
2009/07/31 10:51:18
Baaardzo lubię taką zupkę ! Letnia, pyszna. :)))
-
2009/07/31 10:55:13
uwielbiam taką zupę :)))
-
2009/07/31 11:01:55
U mnie taka zupa jest bardzo często w okresie letnim. Uwielbiamy kalafiora pod każdą postacią.
-
2009/07/31 11:12:41
Taka zupka i u mnie na stole często ląduje :P jest bardzo smaczna i przede wszystkim idealna na lato, bo ma zdrowe warzywka :)
-
2009/07/31 19:00:41
Z koperkiem to każdą zupę pochłonę. :) Uwielbiam takie. :)
-
2009/07/31 19:46:11
takie zupki to ja lubie:)
-
2009/08/01 12:01:50
nie jadłam, ale chyba muszę spróbować :D
-
2009/08/12 18:20:08
Moja mamuśka często taką robi-ale zimą:P!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Users Durszlak.pl Smaczneblogi.pl

W GÓRĘ ↑