Blog > Komentarze do wpisu

Pasta z wędzoną makrelą

Propozycji do chleba ciąg dalszy. Tym razem prosta do zrobienia, chociaż trochę pracochłonna, ale bardzo smaczna pasta rybna. Zazwyczaj pojawia się na naszym stole w piątki na śniadanie lub kolację. Najlepsza ze świeżo zerwaną w ogródku natką pietruszki.
To moja kolejna propozycja w ramach akcji Majowe Śniadanie.
 
 
Składniki:
- 1 nieduża wędzona makrela
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 25 dag pieczarek
- 1 spora cebula
- 1 łyżka margaryny do smażenia
- natka pietruszki
- pieprz i sól

Pieczarki oczyścić, zetrzeć na dużych oczkach i razem z  posiekaną cebulą usmażyć na margarynie. Ostudzić. Jajka również zetrzeć na tarce o dużych oczkach a natkę posiekać.
Rybę obrać ze skóry i ości, rozgnieść widelcem w misce. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i przyprawić do smaku. Pastą smarować pieczywo.
 
wtorek, 12 maja 2009, edysia79
Tagi: pieczarki
Print
Komentarze
2009/05/12 23:19:45
o, bardzo lubię połączenie ryby i pietruszki
i jajka i pietruszki :-)
-
2009/05/12 23:39:19
Mniam, makrelowe pasty na kanapki zawsze są pyszne! :)
-
2009/05/13 08:09:36
Pysznie wygląda ta pasta do chlebka:) Bardzo lubię ryby, więc koniecznie muszę sobie taką zrobić;)
-
2009/05/13 08:38:39
Oj, musi byc pyszniutka i z pięknie pachnącą natką pietruszki! Mniam!:))
-
2009/05/13 10:48:58
Już zaplanowałam zrobienie pasty na piątek :)
-
2009/05/13 11:01:40
uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty do kanapek :)
-
2009/05/13 15:00:02
uwielbiam taka paste, tyle, ze do tej pory jadlam bez pieczarek... ta wersja musi byc pycha!
-
2009/05/13 18:12:59
nigdy nie robilam zadnej pasty z ryb, bo nie chcialoby mi sie wyjmowac osci;)
-
2009/05/14 14:45:12
połączenie makreli i pieczarem z pewnoscia jest trafione. Cos mi sie wydaje ze chyba kiedys spróbuje tez pasty bo uwielbiam makrele i ppieczarki ;)
-
2009/05/16 16:30:24
zajadamy się tą pastą od wczoraj.
super pomysł na dodanie pieczarek.
-
2009/05/16 22:04:14
Froginthefogg Szybka jesteś :) Super że tak Wam zasmakowała ta pasta!

Polecam ją więc wszystkim innym :)))
-
Gość: yoosh, 173.132-62-69.ftth.swbr.surewest.net
2009/11/21 05:29:58
A czy mozna uzyc oleju zamiast margaryny? Maslo chyba nie za bardzo...
-
2010/06/02 16:31:17
Czyżby ktoś używał Pani zdjęć w konkursie? Zwróciłam na to uwagę dzisiaj, bo czasami odwiedzam ten blog :)

www.doradcasmaku.pl/przepis/10487/pasta-rybna.html
-
2010/06/04 11:22:48
Katanaka dziękuję za informację. Tak, to moje zdjęcie. Już napisałam do organizatorów konkursu w sprawie usunięcia.
-
Gość: hoover, 109.243.54.7*
2010/08/08 11:24:58
Pasta wyszła super.
Zamiar był tak,i aby starczyło na 2 dni, ale na pewno zniknie wcześniej.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Users Top Blogi Durszlak.pl Smaczneblogi.pl
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów