Blog > Komentarze do wpisu

Zupa pieczarkowa

Znam kilka przepisów na tą zupę, ale ugotowana z tego przepisu najbardziej mi smakuje.

darmowy hosting obrazków

Składniki:

- 50 dag pieczarek

- 1 cebula

- 15 dag serka topionego śmietankowego

- 3/4 litra rosołu (może być z kostki)

- 10 dag śmietany 30% z kartonika

- 3 dag masła

- 4 dag mąki

- sól, pieprz

 

Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Cebulę posiekać. W rondlu rozgrzać masło, usmażyć na nim cebulę i grzyby (ok. 5 minut).

Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką, zasmażyć.

Podlać rosołem i śmietaną, zagotować. Dodać serki i cały czas gotując mieszać do rozpuszczenia serków.

Doprawić do smaku.

Podawać z grzankami, lub pieczywem.

 

piątek, 15 lutego 2008, edysia79
Print
Komentarze
2010/01/19 15:41:47
Ugotowałam dzisiaj:) i jest przepyszna! Gęsta, kremowa, aromatyczna - idealna na tę porę roku:)
-
2010/01/19 20:54:41
Rosse nawet nie wiesz jak się cieszę że skorzystałaś z tego przepisu! Ta zupa jest na prawdę pyszna, a do tej pory była jakby zapomniana, bo przepis znajduje się na szarym końcu blogu. Może teraz i kolejne osoby się na nią skuszą?

Pozdrawiam serdecznie!
-
2010/01/19 21:17:21
Ja polecam:) Mi wyszła bardzo gęsta, jak wystygła to bardziej przypominała sos;) chyba dałam trochę za dużo mąki, ale smak wspaniały:) I Mężowi smakowała bardzo - co było dla mnie nie lada wyróżnieniem, bo do tej pory nie lubił pieczrkowej;)

Następny w kolejce jest gulasz z indyka z kluseczkami:)

Uwielbiam Twoje przepisy:) Rozglądałam się za tą gazetką naj którą polecasz ale nigdzie nie mogę jej dostać:/
-
2010/01/19 21:36:03
Rosse jeśli mężowi smakowała to tym bardziej się cieszę :)
Ja już dawno jej nie gotowałam, a pieczarkową bardzo lubię, chyba sobie przypomnę niedługo jak smakuje ;)

Ta gazeta była w kioskach w maju 2009 roku, chociaż z tego co pamiętam ja kupiłam ją znacznie później, chyba się zawieruszyła w sklepie i na mnie czekała ;)
Niestety nie da się już jej kupić, ale ja będę z niej korzystać, bo zostało mi jeszcze mnóstwo przepisów do wypróbowania ;)

Czekam na relację z gotowania gulaszu, moja bratowa też go niedawno ugotowała i była zadowolona, a mój brat jeszcze bardziej :)
-
Gość: basia, *.chello.pl
2010/04/23 15:51:19
Popełniłam :-)) dziś tę zupkę - przepyszna!!! (gotowałam bez zasmażki bo jej po prostu nie lubię). Dziękuję za przepis..
-
2010/04/25 12:44:04
Basiu cieszę się, dziękuję za komentarz :))
-
Gość: bobi63, *.superkabel.de
2012/03/30 16:56:24
Edysiu, zupa jest przepyszna, goscila juz nawet na naszym wigilijnym stole poniewaz moj syn nie lubi klasycznej grzybowej. Ale jego nr 1 jest zupa krem z kalafiora (chociaz nie lubi kalafiora) tez wg Twojego przepisu. Dziekujemy, dzieki Tobie polubilismy zupy kremowe.
Pozdrawiamy i zyczymy Wesolych Swiat.
-
Gość: , *.cdma.centertel.pl
2012/11/17 23:36:46
Uwielbiam Pani przepisy, w kuchni jestem od święta, ale zawsze gdy biorę z tego bloku przepis to udaje mi się za każdym razem, są wytłumaczone rewelacyjnie co po kolei trzeba zrobić- dziękuję bardzo serdecznie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Online Users Durszlak.pl Smaczneblogi.pl

W GÓRĘ ↑